Internatet

Internat på skip - en del av opplæringen

Hos oss må alle elevene bo om bord, uansett hvor i landet du kommer fra. Alle får egen lugar, og du må gå brannvakter, byssevakter og vaske fellesområder.

Dette er en del av opplæringen og gir god sosial kompetanse. Det innebærer at du lærer å ta hensyn til andre og du lærer mye om deg selv. I tillegg lærer du hvordan det er å bo om bord på et skip over lengre tid hvis du har planer om en maritim karriere.

Som elev hos oss lærer du mye du ikke ville lært ved å ta utdannelse på en vanlig videregående skole. Vi har høy fokus på sikkerhet, og du må delta i sikkerhets- og livbåtøvelser, "mann over bord"-øvelser og lære deg brann- og rømningsrutiner. Du blir med på tokt i inn- og utland, får nye venner fra hele landet som gjør mye gøy sammen.

Vi er opptatt av trygghet, trivsel og inkludering, og legger til rette for at du som elev skal ha det bra om bord hos oss. Det er treningsrom på skoleskipet. I tillegg kan elevene bruke offisersmessen til sosiale samlinger og film, og det er alltid en voksen på vakt om bord.

Vanlige spørsmål:

Får jeg egen lugar?

Ja, du får en fast lugar som du bor på gjennom hele skoleåret.

Er det eget bad på lugaren?

Mange av elevene får eget bad på lugaren. På alle lugarene er det egen vask og speil. Toalett og dusj er for noen ute i korridoren i nærheten av lugaren, og deles med noen andre.

Hvor mange måltider er det hver dag?

I ukedagene er fire måltider hver dag; Frokost, lunsj, middag og kveldsmat. I helgene er det tre måltider; brunsj, middag og kveldsmat.